Home  l  Over ons  l  Contact  l  Informatie aanvragen  l  E-mail  l   Sitemap  
 
 
Raadselspel  
   

Raadselspel

Een bijzonder spelconcept met uitdagende opdrachten Een krachtig hulpmiddel bij teambuilding en communicatietrajecten

INLEIDING
Het Raadselspel is een interactief spelconcept waarbij teams worden geconfronteerd met 3-D raadsels. Bij alle raadselopdrachten zijn letters te verdienen die nodig zijn bij het oplossen van het slotraadsel (letterraadsel). Met behulp van speelmunten kunnen er aanwijzingen en letters worden gekocht. Met de verzamelde letters moet een spreuk in het slotraadsel worden ontcijferd. In plaats van de standaardspreuk kan de opdrachtgever zelf een tekst opgeven waarmee bij de afsluiting van dit spel op verrassende wijze een tekst leesbaar wordt die bijvoorbeeld iets zegt over de doelstelling van het evenement.

SPELVERLOOP Tijdens de inleiding wordt uitgelegd dat het einddoel is het oplossen van de spreuk in het slotraadsel. Om het slotraadsel te kunnen ontcijferen, moeten de teams eerst de ontbrekende letters verdienen door twaalf uitdagende 3-D raadsels op te lossen. Deze staan verspreid door een ruimte of buiten opgesteld. Telkens als een raadsel wordt opgelost binnen de speeltijd (ca. 7 min.) krijgt een team enkele van de ontbrekende letters van het slotraadsel. SPELVERLOOP
Tijdens de inleiding wordt uitgelegd dat het einddoel is het oplossen van de spreuk in het slotraadsel. Om het slotraadsel te kunnen ontcijferen, moeten de teams eerst de ontbrekende letters verdienen door twaalf uitdagende 3-D raadsels op te lossen. Deze staan verspreid door een ruimte of buiten opgesteld. Telkens als een raadsel wordt opgelost binnen de speeltijd (ca. 7 min.) krijgt een team enkele van de ontbrekende letters van het slotraadsel.

Als het niet lukt om een raadsel op te lossen, dan kunnen er aanwijzingen worden gekocht. (hiervoor ontvangt elk team bij de aanvang van het spel een buidel met munten.) Tenslotte spelen alle teams tegelijk het slotraadsel. Alle gevonden letters moeten in de aangegeven vakjes van het slotraadsel worden geplaatst waarna men probeert de spreuk te ontcijferen. Goede oplossingen worden beloond met een bonus. Het team dat de meeste munten over heeft, inclusief de bonus van het slotraadsel, wordt winnaar. Als het niet lukt om een raadsel op te lossen, dan kunnen er aanwijzingen worden gekocht. (hiervoor ontvangt elk team bij de aanvang van het spel een buidel met munten.) Tenslotte spelen alle teams tegelijk het slotraadsel. Alle gevonden letters moeten in de aangegeven vakjes van het slotraadsel worden geplaatst waarna men probeert de spreuk te ontcijferen. Goede oplossingen worden beloond met een bonus. Het team dat de meeste munten over heeft, inclusief de bonus van het slotraadsel, wordt winnaar.

Ter afsluiting van het spel worden de moeilijkste opdrachten nog kort toegelicht waarna de ontknoping van het slotraadsel volgt. Op spectaculaire wijze zien de deelnemers de letters in het slotraadsel verplaatsen totdat plotseling de spreuk zichtbaar wordt. Deze ontknoping wordt altijd als een zeer bijzonder slot ervaren. Het spel is ook in een Engelse versie leverbaar. Ter afsluiting van het spel worden de moeilijkste opdrachten nog kort toegelicht waarna de ontknoping van het slotraadsel volgt. Op spectaculaire wijze zien de deelnemers de letters in het slotraadsel verplaatsen totdat plotseling de spreuk zichtbaar wordt. Deze ontknoping wordt altijd als een zeer bijzonder slot ervaren. Het spel is ook in een Engelse versie leverbaar.
 
 


 

SLOTRAADSEL Het slotraadsel is in diverse uitvoeringen leverbaar. In het geval dat men kiest voor een slotraadsel met een eigen tekst, dan kiest men automatisch voor de uitvoering met het schaakbord. Een eigen spreuk of tekst dient aan enkele voorwaarden te voldoen. De tekst mag maximaal uit 64 tekens bestaan (inclusief de spaties), leestekens zijn niet toegestaan. De tekst moet zo goed mogelijk het maximum van 64 tekens benaderen.  SLOTRAADSEL
Het slotraadsel is in diverse uitvoeringen leverbaar. In het geval dat men kiest voor een slotraadsel met een eigen tekst, dan kiest men automatisch voor de uitvoering met het schaakbord. Een eigen spreuk of tekst dient aan enkele voorwaarden te voldoen. De tekst mag maximaal uit 64 tekens bestaan (inclusief de spaties), leestekens zijn niet toegestaan. De tekst moet zo goed mogelijk het maximum van 64 tekens benaderen. Voor deze eigen tekst wordt een letterset samengesteld en kaarten voor het slotraadsel gedrukt (meerprijs).

TAFELRAADSELS Het raadselspel is ook in een verkleinde versie beschikbaar. Deze zogenaamde Tafelraadsels zijn bedoeld om het spel bijvoorbeeld te spelen tijdens een diner. Indien gewenst worden de raadsels door lakeien op stijlvolle wijze aan de tafels geserveerd. Door de raadsels af te wisselen met de dinergangen, ontstaat een goede evenwichtige dosering. Afhankelijk van de gekozen opzet, kan ook hier met een slotraadsel worden afgesloten. TAFELRAADSELS
Het raadselspel is ook in een verkleinde versie beschikbaar. Deze zogenaamde Tafelraadsels zijn bedoeld om het spel bijvoorbeeld te spelen tijdens een diner. Indien gewenst worden de raadsels door lakeien op stijlvolle wijze aan de tafels geserveerd. Door de raadsels af te wisselen met de dinergangen, ontstaat een goede evenwichtige dosering. Afhankelijk van de gekozen opzet, kan ook hier met een slotraadsel worden afgesloten.

WAT KAN ER NOG MEER? "De Raadsels van Broeder Mysterius" is de thematische uitvoering van het spel. Indien gewenst kan aansluitend ook een feestelijke dansafsluiting worden verzorgd door onze gastheerentertainer. Door de stijlvolle uitvoering van dit thema, past dit concept zeer goed in bijzondere locaties zoals, kastelen, landhuizen en kloosters. Voor locaties zonder een nostalgische sfeer is een sfeervol decorpakket beschikbaar. (zie ook de speciale flyer van dit sfeervolle thema). Prijs op aanvraag.  WAT KAN ER NOG MEER?
"De Raadsels van Broeder Mysterius" is de thematische uitvoering van het spel. Indien gewenst kan aansluitend ook een feestelijke dansafsluiting worden verzorgd door onze gastheerentertainer. Door de stijlvolle uitvoering van dit thema, past dit concept zeer goed in bijzondere locaties zoals, kastelen, landhuizen en kloosters. Voor locaties zonder een nostalgische sfeer is een sfeervol decorpakket beschikbaar. (zie ook de speciale flyer van dit sfeervolle thema). 

Prijs op aanvraag. 
 

Informatie aanvragen

"Make Your Own Clip"
Uniek in Nederland!

Mkae Your Own Clip

Interactief entertainment voor iedereen. Jij als stralend middelpunt van een hilarische clip. Dat kan met de mobiele opname studio van "Make Your Own Clip "
Meer>>>>>

Nieuwe Brochure Moderne Kindershows

Download nu de nieuwe Klaunie brochure, vol met modern kinderentertainment!

The Angels

The Angels is een denderende en dynamische Magic & Dans-show.

The Angels is een denderende en dynamische Magic & Dans-show. Meer>>>>>

Circusworkshop

henkout.nl verzorgt voor scholen en instellingen circusworkshops. Clownsnummers, jongleeracts, menselijke pyramide etc. Wat is er leuker dan samen een circusproject op te zetten? Wij bieden weekprogramma's en dagprogramma's aan. Vraag onze uitgebreide informatie. Meer>>>>>>


 
     
 

Hier kunt u informatie aanvragen

Telefoon: Tel 0251 822264 Mobiel 06 55300560